Om föreningen

Angoraföreningen är en rasförening inom Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund, vilket betyder att våra medlemmar måste vara medlemmar i någon av Sveriges Kaninavelsföreningar.
Föreningen startade i Alingsås år 1983 och förste ordförande var Harald Ekberg,
som på 40-talet var medlem i dåtidens Angoraförening och också hade angoror och nu var beredd att stödja det nya stora intresset för Angorakaninen och dess ull.
Förutsättningarna har naturligtvis förändrats sedan dess men då fanns ett stort antal uppfödare som höll Angoror och sålde ullen för att dryga ut sina inkomster.
Idag består föreningen mest av hantverkare som själva tar hand om ullen och själv färdigställer produkten, från att klippa kaninen, spinna ullen och sticka tröjan eller som tovar ullen till en färdig produkt.

Nu har Angoraföreningen en banderoll att låna när du är ute på mässor, utställningar och visar upp angorakaninerna. Hör av dig till ordförande om du vill låna den.

Ordförande:  Gunilla Larsholt   E-post:  gunilladalbo@msn.com
Kassör:  Göran Stolpe Telefon: 0589-53239                                                                                               Sekreterare: Lina Karlberg

Webbansvarig: Gunilla Larsholt E-post: gunilladalbo@msn.com

Medlemsavgifter: